Olicensierade olicenserade casino Nederländsk tillsynsmyndighet varnar speloperatörer för att stoppa cashback-bonuserbjudanden – Nyheter om spelbranschen

Nederländsk tillsynsmyndighet varnar speloperatörer för att stoppa cashback-bonuserbjudanden – Nyheter om spelbranschen

0 Comments

[ad_1]

Den nederländska spelmyndigheten, Kansspelautoriteit (KSA) har meddelat att de har skrivit till alla onlinespeloperatörer och varnat dem för att använda cashback-bonuserbjudanden.

Enligt Nederländernas Remote Gambling Act är denna typ av bonus strängt förbjuden, men KSA har funnit att vissa bettingwebbplatser fortsätter att använda den som en marknadsföringstaktik för att locka nya användare och uppmuntra befintliga användare att lägga fler satsningar.

KSA har också klargjort att varje speloperatör som erbjuder någon form av bonus som bidrar till att en kund tar fler risker eller som sänker tröskeln för spel och uppmuntrar till högre insatser eller att spela oftare bryter mot sina licensvillkor.

Bonusar klassificeras som reklamaktivitet. Enligt lagen får annonser inte uppmuntra till omåttligt spelbeteende. Enligt Ksa är detta fallet med cashback-bonusar.

KSA fortsatte med att tillägga att de hade varnat alla operatörer av licensierade spelwebbplatser i Nederländerna att om de inte slutar tillhandahålla den här typen av bonus kommer tillsynsmyndigheten att bli tvungen att vidta åtgärder.

Nyheten om KSA:s varning kommer bara några dagar efter att den bötfällt onlinespeloperatören Toto Online för att ha skickat marknadsföringsmejl och kampanjer till unga vuxna i åldern 18-23.Thomas Nielsen

Thomas Nielsen

Journalist inom spelbranschen med bakgrund inom onlinepoker och handel. Täcker den reglerade amerikanska sportindustrin och den spännande världen av onlinepoker.

[ad_2]

Source link