Olicensierade olicenserade casino Kindred Brand Unibet riskerar böter på 6 miljoner euro för att ha brutit mot Polens spellag – Nyheter om spelbranschen

Kindred Brand Unibet riskerar böter på 6 miljoner euro för att ha brutit mot Polens spellag – Nyheter om spelbranschen

0 Comments

[ad_1]

Polens största bookmaker, STS Gaming Group, har inlett rättsliga åtgärder mot Kindred Group och dess sportspelmärke Unibet för påstådda brott mot polsk lag.

Stämningen hävdar att Unibet bryter mot lokala spellagar genom att aktivt rikta sig mot kunder i Polen. Detta har utförts av Unibet utan den erforderliga tillsynsutfärdade licensen.

Enligt de juridiska dokumenten hävdar STS att Unibet har tillhandahållit spel utan tillstånd från finansministeriet och utfört ”många år av olaglig aktivitet” inklusive kampanjer och reklam som specifikt riktade sig till polska konsumenter. Detta påstås också innefatta en polskspråkig webbplats som sedan har ändrats till en annan domän för att undvika upptäckt. STS uppger att dessa sajter har förekommit i landets blockeringslista under olika namn vid 159 tillfällen.

Skulle domstolarna bedöma att Unibet har brutit mot den polska spellagen, kan Kindred möta den maximala ekonomiska påföljden på så mycket som PLN 28,9 miljoner (6 miljoner euro).

Rapporter tyder också på att andra polska innehavare av spellicenser överväger gemensamma rättsliga åtgärder mot Kindred för dess aktivitet på marknaden.

En tingsrätt i Warszawa har sedan dess varnat Kindred och Unibet att de inte kan fortsätta att erbjuda vadslagning eller marknadsföra sina produkter i Polen medan ärendet pågår.Thomas Nielsen

Thomas Nielsen

Journalist inom spelbranschen med bakgrund inom onlinepoker och handel. Täcker den reglerade amerikanska sportindustrin och den spännande världen av onlinepoker.[ad_2]

Source link