Olicensierade olicenserade casino Belgiska lotteriet stoppar reklam för sportvadslagning under VM – Nyheter om spelbranschen

Belgiska lotteriet stoppar reklam för sportvadslagning under VM – Nyheter om spelbranschen

0 Comments

[ad_1]

Belgiens federala finansminister Vincent Van Petegrem har meddelat att det belgiska lotteriet kommer att ställa in all sportspelsreklam under VM i Qatar.

Avstängningen omfattar all reklam för sportvadslagningsprodukter och tjänster via TV, radio eller i skriven press.

Ministern sa i ett pressmeddelande:

”National Lottery tar en ledande roll i att skydda spelare och bekämpa spelberoende. På ett VM ska sporten och supporterupplevelsen vara central.

Reklam för sportvadslagning ska inte ha någon plats i sändningar eller reportage via tv, radio och skriven press. National Lottery föregår redan med gott exempel genom att inte annonsera sina sportvadslagning på dessa kanaler.”

Avstängningen följer på ett nyligen varningsmeddelande som utfärdats till sportvadslagningsoperatörer av den belgiska spelkommissionen. Detta var ett direkt resultat av en studie som fann att under hela VM 2018 som hölls i Ryssland spelade faktiskt hälften av nyregistrerade spelare i Belgien för allra första gången.

Ministern anser att överdriven marknadsföring av sportvadslagning uppmuntrar spel, särskilt under en turnering som fotbolls-VM. Han uppgav att det är därför lotteriet har tagit steget utan motstycke och stoppat all sportvadslagningsreklam i ett försök att begränsa skadorna av problemspelande.

En ny veckoinsättningsgräns på 200 € finns redan på plats i Belgien medan ett föreslaget kungligt dekret också övervägs som effektivt skulle förbjuda alla former av hasardspelsreklam med lotteriet som det enda undantaget från regeln.Thomas Nielsen

Thomas Nielsen

Journalist inom spelbranschen med bakgrund inom onlinepoker och handel. Täcker den reglerade amerikanska sportindustrin och den spännande världen av onlinepoker.

[ad_2]

Source link